F-12 (F07)
Topp2019

Föräldramöte 170925

Föräldramöte 25/9 2017 Kungälv HK F07

Föräldrar till:

Emmie, Ellen, Miranda, Rebecka, Amanda, Märta, Elina, Olivia, Filippa, Elin S, Amilia, Molly, Matilda, Agnes, Ella L, Emilie, Alma, Wilma, Ella C

Ledare: Anna, Kerstin, Linda, Magnus, Sara, Jonas

Presentation av ledarna

38 anmälda spelare idag. Ca 5-6 st provtränar. I höst spelar vi med 4 lag á 10 spelare. Olika lag varje vecka. Ingen kallelse till matcherna utan färdiga lag finns i kalendern på hemsidan.

Bildandet av ekonomisk förening

Tanken är att våra försäljningar mm ska subventionera avgifterna för cuper där laget stå för en del av kostnaden. Det långsiktiga målet är att få så många tjejer att vilja stanna kvar i handbollen till den "hälsoresa" vi hoppas kunna åka på mellan åk 8-9.

Separat protokoll från bildandet av ekonomiska föreningen kommer.

Ekonomi

Ca 52 000 kr i lagkassan idag.

Alla ska betala 300 kr/år dvs 150 kr/termin för trivselkassa. Men sätt inte in pengar förrän den ekonomiska föreningen informerat om nytt bankkonto. Trivselkassan används till tex pizza och kolla på handboll, inköp av träningsgummiband, ärtor till ärtpåsarna mm.

New Body försäljning pågår. Inget säljtvång, hoppas alla gör så gott de kan. Julblommor startat igång nu, idrottsrabatten i februari.

Föräldrar får gärna komma med förslag på försäljningar samt hålla i dessa.

Sponsring

Tidigare har Cramo sponsrat delar av shorts, ICA sponsrat mat till läger. Diskussion på föräldramötet om vi ska ha sponsorer. Jonas Benjaminsson (Mirandas pappa) undersöker möjligheterna till rabatt på tryck via imeo. Maila Sara Hangelin om ni vill sponsra! Vi vill att sponsringen går via den ekonomiska föreningen när allt är klart. Gemensam uppfattning på föräldramötet är att vi vill försöka hitta sponsorer och investera något till tjejerna tex hoodie.

Tips: Helt frivilligt - om man vill får man gärna köpa sockar till sitt barn – Adidassockar på Imeo.

Klubbens ekonomi

Ny avgift 225 kr/mån, aktiv individ 300 kr (engångsavgift).

Vad vill vi i laget:

 • fartfylld handboll med start försvar
 • bästa läget skjuter
 • tekniskt ska tjejerna utvecklas vidare, finns lista över vad de ska kunna vid 14-års ålder tex positioner, terminologi, skott
 • Vi spelar enligt svenska handbollsförbundet riktlinjer
 • Genom detta tränas individuell teknik
 • Kalender är uppdaterad för oktober. Tips att ladda ner den till din egna digitala kalender.
 • Sjukanmäla till träning behövs inte men sjukanmälan till matcher måste ske via telefon till ansvarig tränare vars mobilnr står angivet vid varje matchtillfälle
 • Facebooksidan heter Kungälvs HK F07
 • Alla måste anmäla sig på klubbens hemsida för att få spela och vara försäkrade via klubben! Viktigt
 • Ev kommer vi trycka siffror på de orange Bohus Cup tröjorna.
 • Målet är att alla flickor får låna en matchtröja som de ansvarar för under säsongen. Vi återkommer med info när vi har mer. Svarta shortsen är ok att ha
 • Målvaktströja lånas ut, ledarna tar med till varje match

Att bygga ett lag

Kickoff startade vår säsong där vi provade golf. Vi gjorde ärtpåsar och hade andra aktiviteter.

Påminnelse om hemläxan! Står info på hemsidan om vilka frågor det är. Vi ska ha utvecklingssamtal med tjejerna så det är viktigt att ni påminner era barn om att göra frågorna och ta med.

Det större syftet med vår träning och lag är - trygghet, gemenskap och samhället. Barn från nästan alla skolor i Kungälv.

Lagets regler: finns på hemsidan. Inga smycken, halsband, armband, hårspänne. Hårband för håret ska vara uppsatt. Inga mobiler med till sociala samlingar för att vi vill att de umgås med varandra. Ok att låna tränarnas mobiler för att ringa föräldrarna.

Vi fortsätter att testa andra sporter.

Vi kommer titta på handboll ihop. Lär sig mycket av detta. Sävehof 20/10, WM damer på TV tillsammans, dam och herrlaget Kungälvs HK, KHK:s match i Kärra 11/11 där vi börjar med att äta pizza och sedan åka för att titta på matchen.

Alla får ha med sig max 20 kr att handla för per aktivitet.

Cuper

Hallby 5-7 jan ink landskap. Jönköping

Bohus cup 4-6 maj. Vi kommer bo över.

Aranäs open 19-20 maj. Kungsbacka.

Lagkassan sponsrar i nuläget med 50 % av kostnaden.

Lagföräldrar/föräldrar i ett lag

Almas mamma, Mollys pappa, Märtas pappa, Emelies pappa, Matildas mamma. Bla har de i uppgift att samordna Bohus cup, lagets caféansvar vid matcher. Gruppen önskar längre pass per caféansvar så det blir färre tillfällen att stå i cafét.

Gott bemötande på läkaren, hejar och stöttar våra tjejer. Säger inget ont el dumt. Skäller inte på domaren (många kommer var nya som domare, ge dem en bra start på deras domarkarriär!).

Som ledare kommer vi vara tysta vid bänken för att tjejerna själva ska utvecklas och hitta sitt spel. Bara en ledare får stå vid bänken, den andra måste sitta.

Övrigt

Duschning så ofta som möjligt. En del av träningen. Skapar gemenskap.

Tränarna har gjort ett rullande schema så att det alltid är en tränare kvar till sista tjejen duschat färdigt.

/Sara Hangelin


Md webp.net gifmaker
KHK PARTNERS 2019
Md vistallerupp
LÄS MER OM #viställerupp
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub