F-14 (F04)
Banner2018

Även F04 till steg 4!

Publicerad 2018-01-22 12:31
Sammanfattning av steg 3 för F04.

Under helgen som gick har även F04 spelat steg 3 i USM. Resan gick mot Landskrona där IK Baltichov, KFUM Kalmar, IFK Malmö HF och GW Landskrona stod för motståndet.


Match 1 mot IK Baltichov öppnade tjejerna i ett rasande tempo och motståndarlaget han knappt reagera innan matchen var avgjord. Ramstarkt försvar och flygande kontringsspel gav seger med 21-7, en fantastisk start! Stina Planath utsågs till matchens lirare då hon visade vägen i denna match med fart och fläkt från sin vänsterkant.

Match 2 mot Kalmar skulle bli gruppfinalen. Även här startar tjejerna starkt och trots att spelet inte riktigt sitter har vi ledningen i paus. Här börjar dock nerverna sätta in, detta tillsammans med att Kalmars målvakt storspelar gör att vi inte riktigt kan knyta ihop säcken. Vi får se oss besegrade med 17-13 efter en okej insats mot ett bra lag som säkert kommer utmana om en plats i steg 5. Matchens lirare blev Fia Lindblom som var stensäker från straffpunkten.

Match 3 mot Malmö och tjejerna är ruskigt taggade på att ta revansch efter gårdagens snöpliga förlust. Malmö som spelar väldigt ostrukturerat får oss på fall då och då med luriga inspring och övergångar, försvaret sitter inte till 100%, då är det tur att vi hade en fantastisk målvakt i Lovisa Glenvik (matchens lirare) som stängde kassen i denna match. När vi får ordning bakåt rinner vi snabbt ifrån och kan vinna klart med 24-10 efter många fina mål, framför allt i 2a-fasen.

Match 4 och helt avgörande möte med Landskrona om vem som ska ta hem andraplatsen i gruppen samt avancera till steg 4. Vi hade bra koll på Landskrona sedan innan och visste vart hoten skulle komma. Vi visste att om vi bara malde på skulle vi ta hem det här, så trots ett tidigt underläge med två bollar stressar tjejerna inte upp sig utan spelar på. I halvtid har vi hämtat ikapp och tagit en uddamålsledning, nu ska vi "bara" avsluta det här snyggt. Det gör verkligen tjejerna som sliter stenhårt för varje boll och hittar tålamodet bättre framåt. Det är inte lätt att spela sitt första SM med pressen att "vi måste vinna", men vi får rätt nivå på nervositeten och springer till slut ifrån till en klar seger med 18-12. Tilda Börjesson belönas med priset som matchens lirare efter exemplariskt försvarsspel och en fin prestation över hela helgen.


Det som varit så fantastiskt med laget denna helg är att alla bidragit på ett så bra sätt! Alla har fått beträda planen i alla matcher och när man kommit in har man verkligen tagit vara på speltiden och gett 100%. Bredden har varit vår styrka, vi har kunnat byta in vem som helst utan att tappa i nivå och därigenom orkat hålla vårat höga tempo i alla matcher. Så kul att se dessa tjejer gå in och inte visa minsta respekt för motståndet trots att dom är året yngre än alla andra! Nu laddar vi om för nya utmaningar i seriespelet och steg 4 i mars samt tackar GW Landskrona för ett mycket bra arrangemang!

Emma Forssell
Md sponsorer2018 2
KHK PARTNERS
Md vistallerupp
LÄS MER OM #viställerupp
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Md twitter
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub