F-14 (F04)
Banner2018

Select Cup F04 (Emma sammanfattar steg 4)

Publicerad 2017-01-30 13:43
Flickor 04 har i helgen spelat steg 4 i Select cup. Vi har haft tre jämna lag med i Select cup och alla tre hade lyckats ta sig vidare till det näst sista steget. I mars spelas steg 5 och efter lördagens hårda kamper drog Kungälvs HK Grön det längsta strået och tog sig till finalsteget. De andra två lagen slutade som 3or i sina respektive grupper.

Lördag 28/1, Mimershallen, Kungälv

Dagen började tidigt för Kungälvs HK Grön, samling redan 8.50 för gemensam promenad och uppladdning inför dagens första match mot Torslanda HK Röd kl 10.00. Det var ett gäng nervösa men taggade tjejer som gick ut på banan inför matchstart, det märktes också i inledningen där lagen följdes åt i målprotokollet. Vi hade lite problem med Torslandas duktiga höger-9a men när vi får ordning på henne i försvaret kan vi relativt lätt segla ifrån till en stabil ledning. Slutresultatet skrivs till 13-7. Nämnas bör Megan Magnusson som ledde laget med sin vilja och attityd, även Emilia Olsson och Linnea Öby gör en fin match på sina kanter tillsammans med Moa Christensson Sjöblom som styr i mittförsvaret.

Nästa match skulle bli betydligt tuffare då Skövde HF Vit stod för motståndet. Skövde hade tidigare under dagen gjort en bra match mot gruppens fjärde lag, Önnereds HK Grön, så vi visste att det här inte skulle bli någon lätt uppgift. Vi hade som sagt spanat in vårt motstånd under förmiddagen och hade taktiken klar. Under matchinledningen följde vi även den till punkt och pricka! Vi stängde igen totalt där bak för Skövdes duktiga mitt-9a som inte fick samma utrymme som i den tidigare matchen. Bakom vårt starka försvar står Stina Planath i målet, hon hade bestämt sig för att bilda en mur där bak i denna match och radade upp räddning på räddning. Tur var väl det, för när tredje perioden ska dra igång och vi leder med två bollar får Skövde en nytändning och tar sig ikapp till 5-5. Här visar vi en enorma styrka där vi efter ett par minuter med total härdsmälta tar oss samman och återtar ledningen. Här visar Anna Egeberg vägen för oss med hänsynslösa genombrott och ett mycket starkt försvarsarbete. Vi tar till slut hem segern med 9-6 och är i och med detta klara för steg 5 inför sista matchen mot Önnered, som även dom redan är klara för avancemang.

Trots att avancemanget redan är säkrat är vi överens om att vi ska göra en grym sista match och inte vara nöjda riktigt än. Gruppfinalen mot Önnereds HK Grön blir också precis som förväntat. Fartfylld, tuff och riktigt jämn. Lagen följs åt hela matchen, det är en upp till oss, en upp till Önnered och så lika igen. Tyvärr åker vi på två lite olyckliga utvisningar i sista perioden som gör att Önnered får ett litet övertag inför slutkampen och kan till sist ta hem matchen med 13-12. I denna match bör Ella Wilsgaard nämnas som den stora giganten då hon tar ett enormt ansvar i anfallsspelet. Även Elsa Börjesson gör en riktigt fin match där hon fightas inne på linjen och stänger till försvaret. Tillsammans med dessa två visar Agnes Nithander och Svea Elonsson framfötterna på kanterna då de stänger till den vägen i försvaret och hela tiden hotar med försök till kontringar. Emma Hedén ska även nämnas som trots en skada kämpar på hela dagen och gör mycket viktiga inhopp i alla tre matcher där hon avlastar och hotar motståndarna med vassa skott.


Trots en sur förlust i sista matchen är tjejerna med rätta mycket nöjda med sin insats och att de kämpat sig till en plats i finalsteget. För Kungälvs HK Rosa ställde sjukdomar och bortfall till det lite vilket gjorde att man inte orkade hela vägen mot det tuffa motstånd som steg 4 bjöd på. Man har trots det gjort en jättefin insats under hela cupen där man gång på gång visat att man klarar av att spela handboll i mycket hög fart med en livsfarlig 2a-fas som främsta varumärke. Man slutar som 3a i sin grupp efter förlust mot Skövde och Kärra samt en fin seger mot lokalkonkurrenten Nödinge.

I Kungälvs HK Vit föll man på en nervös start. Ett riktigt försvarsstarkt gäng som alltid är farliga i kontringen och har öst in mål under cupen. Tyvärr blev det som sagt nerverna som spökade lite för mycket denna dag och även detta lag blev 3a i gruppen. I första matchen mot Torslanda var de tekniska felen lite för många vilket ledde till en knapp förlust. Man samlade sedan ihop sig och tog sedan en solklar seger mot Halmstad för att sedan bjuda upp till kamp i sista matchen mot Önnered. Man kämpade väl och var det lag som kom närmast att störa gruppsegraren Önnered, men höll tyvärr inte riktigt hela vägen.


Avslutningsvis vill vi säga att vi ledare är mycket stolta över alla tre lag och alla tjejer som kämpat stenhårt i alla steg och verkligen gett allt. Nu ska vi finslipa detaljerna i seriespelet och sedan heja fram kompisarna i lag grön som får representera oss i finalsteget i Karlstad 11/3.

/Emma, Susanne, Martin, Marie, Johanna, Anna, Anders

Emma Forssell
Md sponsorer2018 5
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md shepartners1
SHE PARTNERS
Md k p  rskort
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Md twitter
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub