Banner2018

Cupframgångar för ungdomslagen

Publicerad 2018-01-08 15:33
Helgen som gick var en cup helg för flera av våra ungdomslag. Kungälvs HK representerades i Hallbybollen, Tygrikesnatta och TAIK blixten.

Framgångar i Hallbybollen

P05, P07, P03 och F08 var de handbollslag från Kungälv som deltog i cupen Hallbybollen i Jönköping.

Flickor 08 blev två i sin grupp efter 2 fina vinster och tog sig till A-slutspel där de vann 1/4 finalen mot Skuru 1, men förlorade i semifinal mot Skuru 2. Pojkar 03 gick till B-slutspel efter 1 seger,1 oavgjord och 2 förluster i gruppspelet, vann sin 1/8 dels final men Eksjö blev försvåra i kvarten.

Pojkar 05 blev 2:a i sin grupp efter 2 segrar och en förlust och tog sig till A-slutspel där Alingsås blev för svåra i 1/16 dels final.

Pojkar 06 gick till A-slutspel i Hallbybollen efter att de vunnit två av tre matcher i gruppspelet. Laget hade ett tätt och snabbt försvarsspel i alla matcherna. Farten i anfallsspelet varierade lite, och därför även antalet gjorda mål.

Av alla lag födda 06 var Kungälv det lag som gjorde flest mål i en och samma match – inte mindre än 22 mål på 25 minuter!

Pojkar 07 hade två lag med och båda tog sig vidare till B-slutspel där de ställdes mot varandra, KHK vit fick sedan se sig besegrade i kvartsfinalen mot Kroppskultur.

Utöver framgångarna på plan har lagen från KHK bott tillsammans, umgåtts och gett varandra ett fint publikstöd i matcherna. Dessutom har vi fått ett fint stöd från föräldrar och andra supporters på plats.

F04 gjorde rent hus i Tygrikesnatta

Flickor 04 spelade Tygrikesnatta och ställde upp med 2 lag. De åkte med inte mindre än 28 tjejer till Tygrikesnatta och bjöd på riktig propaganda-handboll genom fart, fläkt, individuella prestationer och laginsatser i toppklass. Detta ledde till idel segrar i gruppspelet och avancemang till A-slutspel för båda lagen. I semifinalerna fick vi för första gången i turneringen bekänna färg ordentligt när Aranäs stod för båda lagens motstånd, två riktigt tuffa kamper där vi genom en fantastisk kämparglöd går vinnande ur striden och tar oss hela vägen till final. Vi avslutar alltså helgen på bästa tänkbara sätt, genom en final mot varandra! Där visar tjejerna åter igen prov på riktigt fin handboll och det finns ingen tvekan om vilken klubb som var bäst just den här helgen. En riktigt härlig helg helt enkelt!

Även flickor 05 hade med 2 lag i turneringen och även dessa tog sig båda vidare till A-slutspel efter fina prestationer i gruppspelet. KHK vit förlorade sedan en mycket jämn drabbning mot Kärra i 1/8 delsfinal. KHK grön tog sig vidare till semifinal där Kärra åter satte stopp för framfarten.

Även Flickor 06 båda lag tog sig vidare till A-slutspel där de tyvärr ställdes mot varandra redan i kvartsfinal. KHK vit ställdes sedan mot turneringens slutsegrare Nödinge i semifinal och där tog det med andra ord stopp.

TAIK blixten

Flickor 07 spelade TAIK blixten med 3 lag. KHK 1 blev 3:a i gruppspelet och vann sedan sin slutspelsgrupp. KHK 2 och KHK 3 hade det tufft i gruppspelet och hamnade i slutspelsgrupp 4 där de slutade 1:a respektive 2:a.

Pojkar 08 spelade också men där har vi tyvärr inte fått några resultat eller info.

Flickor 09 spelade sin första Cup med två lag i TAIK Blixten. Fyra tuffa matcher för varje lag och vi spelade i 08 klassen så vi mötte dem som var ett år äldre. Men det är ingen nyhet för våra tjejer då vi redan hoppat in på två 08 sammandrag under hösten. Oerhört nyttigt att testa på att spela mot dom som är lite äldre ibland. Våra tjejer gör det med en fantastisk kämpar inställning och inga ledsna miner när det rinner in lite mål bakåt. Dom kämpar på och gläds över de bollar de får in framåt och faktum är att dom lyckas bitvis spela jämnt och mäta sig mot de som är äldre i vissa matcher. Nöjda tjejer med medalj runt halsen som lärde sig mycket på denna intensiva förmiddag.

Md jobb kc
Md sponsorer2018 7
KHK PARTNERS
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Md twitter
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub