Topp2019

Damerna värvar från Elitserien!

Publicerad 2015-07-09 22:28
Therese wislander
Therese Wislander
Kungälvs HK tar ännu ett kliv i sin framtidssatsning genom tre nyförvärv som kommer att förstärka seniortruppen.

Josefin Strömblad, född 1991, kommer närmast från Partille IF, men har sin moderklubb i IK Baltichov sedan hon var 7 år. Josefin är en stor och stark spelare med bra skytte och spelintelligens, vilket gör henne till ett hot i alla situationer. Josefin har trots sin ringa ålder erfarenhet ifrån allsvenskan. Med sitt skott och sin fina teknik var hon en av de som dominerande skytteligan med inte mindre än 90 mål säsongen 2014/2015 i Div 1S. Josefin kommer att tillföra erfarenhet, styrka och bra skytte.

- Jag kände väl att ingen av klubbarna stod för någon riktig satsning vilket gjorde att motivationen tröt. Med den tydliga idén och de mål som Kungälv satt upp känns det som om jag hittat rätt, det finns en motivation och ett driv bland tränarna och tjejerna där "gammal" som "ung" drar åt samma håll. Sen är det klart att tränarteamet under ledning av Per, med den rutin och erfarenhet som han har gjorde valet enkelt. Jag ser fram emot kommande säsong, det ska bli riktigt spännande att se hur lång jag, men framförallt laget kan gå.

Gabriella Asphede, född 1991, kommer även hon närmast från Partille IF, men har spelat i IK Sävehof och naturligtvis moderklubben Härryda HK. Gabriella är en snabb och irrationell spelare med stor spelförståelse. Hon sätter sina medspelare i bra lägen men tar gärna själv egna avslut, vilket gör henne svårläst för motståndarna. Precis som Josefin har Gabriella erfarenhet ifrån allsvenskan under flera säsonger. Gabriella kommer att ge Kungälv rutin, fart och fläkt.

- Det är alltid en speciell känsla att komma in som ny. Jag tog min civilekonomexamen i somras så nu kan jag fokusera mer på handboll och det skall bli riktigt roligt att ta del av laget och organisationen runt Kungälv och jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Gabriella.

Therese Wislander, född 1990, har en tysk moderklubb i TSV Melsdorf, men kommer närmast från Lugi HF. Therese är en mycket rutinerad målvakt med inte mindre än 6 elitseriesäsonger bakom sig i Kärra HF (1), Skövde HF (4) och Lugi HF (1). Hon är en snabb och explosiv målvakt med en hög räddningsprocent och stundtals säkerheten själv. Therese kommer att tillföra erfarenhet och stabilitet.

- Jag valde Kungälv för det kändes som den bästa lösningen för mig just nu.Efter flera hjärnskakningar känns det skönt att starta om på en lägre nivå. Sedan gör det ju inte saken sämre att jag känner en del spelare i laget och att Kungälvs satsning leds av f.d. förbundskapten Per Johansson. Det kommer att bli kul säger Therese Wislander.

Truppen börjar ta form, kanske att vi håller dörren öppen för någon mer spelare, gärna då en vänsterhänt om vi fick önska, men det ser riktigt bra ut nu och vi ser fram emot kommande säsong med tillförsikt. Det ledarteam med Per Johansson, Pia Solefors, Pontus Ward Wiklund, Mats Bengtsson och Fredrik Ludl som vi skapat runt seniorer/juniorer/a-flickor kommer att kunna skapa förutsättningar för att utveckla elitspelare genom att skapa en elitinriktad träningskultur, utveckla individerna och skapa ett gemensamt spel som ger en naturlig övergång och som skapar en förståelse mellan grupperna.

Mikael Bengtsson, Damansvarig

Md partners2019
KHK PARTNERS
Md vistallerupp
LÄS MER OM #viställerupp
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub