Topp2019

Förlust även i returen

Publicerad 2019-01-10 09:24
Lerby s vehof
Bildbyrån, Michael Erichsen
Damerna förlorade även returen mot IK Sävehof i Partille Arena på onsdagskvällen.

Det fann en viss spänning, en känsla i luften om att ikväll kanske...

Det tog fyra minuter innan Sävehof tog ledningen 1-0, sedan var det Kungälv som var bäst genom ett brett spel där kanterna fick lägen och hade efter 11 minuters spel ledningen 2-4. Hittills hade det varit en match där båda lagen hade full fokus på försvaret och vi fick också se bra försvarsspel av båda lagen, men nu trampade Sävehof gasen i botten i anfallsspelet, samtidigt som Kungälv fick allt svårare att skapa lägen, blev stillastående och spelandes i sidled och för få spelare som stoppade dit näsan och gick på mål. Sävehof kunde därför enkelt gå till halvtidsvila i ledning 11-5.

Det är lätt att det rinner iväg när det blir såhär, men Kungälvs signum är att aldrig ge upp och i andra halvlek såg det bättre ut, tjejerna kämpade med att hitta luckor i Sävehofs för kvällen mycket stabila försvar, men man var aldrig närmare än 5 bollar och matchen slutar också med en 6 måls vinst 24-18 till IK Sävehof.

Visst är det alltid tråkigt att förlora en match, visst finns en viss självrannsakan att göra över de sista 20 minuterna i första halvlek och visst finns det en hel del att jobba på, men med viss distans kanske man ska komma ihåg att Kungälv är nykomlingarna som på bortaplan tog sig an Svenska Mästarna som för bara några dagar sedan förlorade knappt mot tyska serietrean TusSies Metzingen (27-29) i EHF-cupen... så med facit i hand är 6 bollar upp inte så illa, vi kanske ska ställa rimliga krav på detta unga talangfulla lag.

Nu väntar nästa stora tuffa utmaning lördag 19 januari då serieledarna Höörs HK H65 kommer på besök till Mimershallen, en match som dessutom direktsänds utav C-more, sist lagen möttes var Kungälv nära att sno en poäng, kan de göra det denna gången? Med fullt stöd på läktaren är det inte omöjligt. Vi ses där...hmm och den där känslan i luften, ja jag kanske håller på att bli förkyld.

IK Sävehof: Elin Hallagård 6, Amelia Lundbäck 4, Linnea Pettersson 4, Emma Ekenman Fernis 3, Johanna Forsberg 3, Hanna Örtorp 2, Tilda Olsson 2

Kungälvs HK: Clara Lerby 6, Amanda Borgström 3, Julia Walstern 2, Emilia Lindmark 2, Elin Sige 2, Rebecka Karlsson, Victoria Strålman, Elsa HelleMd partners2019
KHK PARTNERS
Md vistallerupp
LÄS MER OM #viställerupp
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub