Banner2018

Herrarnas första förlust i allsvenskan

Publicerad 2017-10-02 14:59
Johan
Under lördagen gästade Amo Handboll Mimershallen. Amo Handboll från skogarna i östra Småland som så sent som i våras föll på mållinjen i kvalet till handbollsligan var på jakt efter säsongens första poäng efter att ha inlett med 2 raka förluster.

Det var inledningsvis en svajig match där lagen turades om att ta ledningen ett flertal gånger. Kungälv gick upp till ledning 7-6 innan Amo växlade upp och kunde rycka till sig en uddamålsledning i paus. Kungälv var i allra högsta grad med spelmässigt men hade svårt att få dit bollen på en för dagen storspelade Flamour Gerbeshi i Amo-målet. Anfallsspelet som stundtals lämnat en del övrigt att önska såg för dagen ut att stämma mycket väl, och hade Kungälv satt dit sina lägen så hade det varit hemmafavör i halvlek.

Bakåt såg det för det mesta bra och stabilt ut. Firma Steen/Davis som normalt sett står för merparten av målen i Amo hade svårt att komma till mot ett taggat hemmaförsvar. Andra halvlek rivstartartade Amo. Framåt fortsätter vi att bränna lägen samtidigt som vi får dålig utdelning bakåt. 11-12 i halvlek blev 13-19 efter 40 minuter och en rejäl uppförsbacke för våra grönvita krigare.

Kungälv visar dock återigen att man aldrig viker ner sig utan lyckas äta ikapp en del av försprånget till 19-22. Närmare än så kommer vi dock inte utan Amo kammar hem sina första två poäng för säsongen, slutresultat 24-28.

Johan gör ett stabilt inhopp i kassen i andra halvlek och Andreas Skoglund får bra utdelning på sitt skytte. I övrigt väljer vi att lyfta fram karaktären i laget som aldrig ger sig, samt att vi faktiskt spelar jämt mot ett lag som för 5 månader sedan kvalade till Handbollsligan.

Nu på fredag väntar nästa stora utmaning, Önnered borta. Ett härligt västkustderby att vänta, 19:00 i ÖHK hallen. Ni som inte har något för er på fredag, se till att infinna er och heja fram vårt herrlag. Och ni som har andra planer – boka om och infinn er ni också!Kungälvs HK: Andreas Skoglund 6, Alexander Anderberg 4, Niklas Svanberg 3, Albin Björklund 3, Jonathan Wikman 3, Hannes Högström 2, Fredrik Jyborn 2, Linus Hagvall

Amo HK: Joseph Davis 7, Daniel Steen 6, Anton Andreasson 5, Jürgen Rooba 5, Erik Karelius 2, Nicklas Andreasson 2, Simon Nordh

Md sponsorer2018 5
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md shepartners1
SHE PARTNERS
Md k p  rskort
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Md twitter
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub