Banner2018

Målfest i Jönköping.

Publicerad 2018-09-24 11:34

Nu i helgen var våra damjuniorer iväg och spelade SM steg 1. 3 matcher på 2 dagar.

Motiverade av stämningen från Mimershallen i fredags och med hjälp av stormen Knud i ryggen bar det av mot Jönköping på lördag förmiddag. Väl framme var det dags att få till det sista av taktiksnack och uppladdning. Målet var att vinna gruppen och därigenom säkra en bra lottning i steg 3.

Match 1. Lördagsmatchens motstånd bestod utav hemmalaget IF Hallby HK. Ett lag som man mött tidigare år i SM och som har en hel del spetstalanger. Det blir en trevande start där lagen känner på varandra och det är tufft försvarsspel från båda lagen. Efter 17 minuter leder KHK med 2-6 men då är 3 av målen för KHK gjorda på straff. Och det fortsätter tufft och målsnålt. I Halvtid står det 3-7.

I Inledningen av 2:a halvlek följs lagen åt och Kungälv behåller sin 4 måls ledning som sedan succesivt växer ju längre tiden går. När slutsignalen ljuder står det 15-23. Till matchens lirare för KHK utses vår M9 Sanna Andersson. Målen i KHK fördelar sig på 11 olika målgörare där Maja Fredén gör 5st och Elin Egeberg sätter 5 av 6 straffar.

Efter en mycket trevlig kväll på hotellet där middag och diverse lagtävlingar genomfördes var det dags för söndagens 2 matcher.

Match 2. Inledande matchen på lördagen var mot Karlshamn HF. Ett lag vi inte visste något om innan. Förutom att de hade en svår match på lördagen mot Trelleborg HBK. Även mot Kungälv hade Karlshamn svårt att bjuda upp till motstånd. Våra tjejer startar först lite trevande med första målet efter 5 anfall. Sedan rullar det på. 1-6 till oss efter 10 min. I halvlek står det 3-14. Och i 2a halvlek så släpper KHK handbromsen ytterligare och avslutar med siffrorna 8-38. Till matchens lirare utses vår linjespelare Hanna Höjer. Även i denna matchen har vi 11 olika målgörare. Tove Fransson från vårt A-flickslag som blev inkallad precis innan helgen som extra målvakt pga sjukdom/skador på ordinarie målvakter, hon gör en kanonmatch.

Match 3. Så återstår det tillslut bara matchen mot Trelleborg HBK. Ett lag som precis som Kungälv vunnit sina 2 tidigare matcher. Så nu blev det gruppfinal. Vilket lag skulle bli 1a och vilket skulle bli 2a? Båda lagen var således klara för direktkvalificering till steg 3. Vi kände igen några av Trelleborg-spelarna från en turnering i Eslöv för 4 år sedan. Då vann de mot oss i 2 matcher. Skulle vi få revansch?

Disa Hedin slår till med första målet efter 52sek. Sedan rasslar det på. Efter 5 minuter leder vi med 5-1 och Trelleborg tar timeout. Vi fortsätter att hålla högt tempo. Tyvärr lite för bråttom till avslut emellanåt så det blir mycket tid i försvar. I Halvtid leder vi med 16-4. Delvis p g a bra målvaktspel från Lauren Magnusson.

I andra halvlek så kämpar Trelleborg på framåt men får svårare med "hemlöpen" vilket resulterar i en kontringskavalkad med snabba uppspel och många långa utkast från målvakten Lauren. Och det blir som det blir ibland. Trelleborg har varken tur eller flytet med sig och vi får utdelning på det mesta vi gör både framåt och bakåt. Matchen slutar 33-10 till Kungälv och vi har 12! olika målgörare i denna matchen. Till matchens lirare utses målvakt Lauren Magnusson.

Kungälv vinner gruppen med 3 vinster. Och målet med helgen, att vinna gruppen uppfylldes.

Tyvärr blir några av våra spelare skadade under helgen och ytterligare några spelade inte på söndagen pga småförkylningar. Men så är det när man åker på turnering. Vi delar med oss av glädje och förkylningar ;-) .

Md sponsorer2018 2
KHK PARTNERS
Md vistallerupp
LÄS MER OM #viställerupp
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Md twitter
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub