Topp2019

Säsongen tog slut i Nacka

Publicerad 2019-04-08 07:50
Es2
Foto: Michael Erichsen
Damseniorerna gjorde ett rejält försök att förlänga säsongen, men även denna gång var Skuru det bättre laget.

Med 0-2 i matcher i bagaget begav sig damerna till Nacka bollhall för att försöka förlänga säsongen och spela en fjärde kvartsfinal på hemmaplan. Med en mardrömsstart och 6-1 till Skuru efter 10 minuter var det inte mycket som talade för att det skulle bli någon 4:e match. Kungälv tar timeout och efter det spelar tjejerna riktigt bra och går upp till ett tvåmålsunderläge 7-5 och 8-6. Skuru gör ännu ett ryck till 13-7, men Kungälv har en vilja att aldrig ge sig och kommer åter tillbaka till halvtidsresultatet 16-14. Så långt ser det ganska bra ut.

Andra halvlek börjar med att lagen byter mål med varandra, men Skuru känns lite större, lite starkare och glider succesivt ifrån och efter 45 minuters spel orkar Kungälv inte komma tillbaka en tredje gång och siffrorna rinner iväg lite mot slutet och Skuru kan välförtjänt vinna med 35-20.

Det bästa laget tar sig vidare till slutspel med tre raka matcher och vi önskar dem självklart lycka till i semifinalen.

Kungälv som utav all expertis(!?) var tippade att åka ur serien har i sin första säsong visat att de i sina bästa stunder kan slå de flesta och störa de bästa. Ett kollektiv där vilja, mod och förmåga att aldrig ge upp har tagit dem från div 1 till slutspel i SHE, där ett målmedvetet arbete och en tro på det de gör har gjort dem till ett av landets 8 bästa lag, smaka på det. Återväxten ser dessutom riktigt bra ut med F14, F16 och F18 i USM slutspel, det ser ut att kunna bli en spännande framtid.

Nu väntar lite välförtjänt vila - klubbmästerskap och Bohus Cup för tjejerna innan laddningen för nästa säsong börjar.


Skuru IK: Elin Hansson 8, Alexandra Bjärrenholt 6, Hanna Åhlén 4, Jenny Södrén 3, Hannah Scheuer Larsson 3, Carolina Ingesson 3, Mathilda Lundström 2, Daniella De Jong 2, Ulrika Olsson 2, Frida Rosell, Isabelle Andersson

Kungälvs HK: Amanda Borgström 5, Clara Lerby 5, Julia Walstern 3, Emilia Lindmark 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Elsa Helle, Elin Semmingsson, Elin Sige

Md partners2019
KHK PARTNERS
Md vistallerupp
LÄS MER OM #viställerupp
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub