Topp2019

Toppar och dalar i ny förlust

Publicerad 2018-11-02 08:27
Det blev en lång resa hem för våra gröna krigare efter ännu en förlust som ändå visar att när allt stämmer spelar de riktigt bra.

Västerås borta en torsdagskväll är ingen lätt uppgift och hemmalaget satte högsta fart, Kungälv tog visserligen ledningen 0-1 men sedan var det Västerås för hela slanten så 4-1 efter 4 minuter var rättvist. Vid ställningen 6-3 tar Pontus timeout och efter den fick vi se vad tjejerna kan prestera i sina bästa stunder, 6-3 blev 6-7 och det var match igen. Västerås avslutar första halvlek bäst och kan gå till halvtidsvila i ledning 14-10.

Kungälv har stunder de är riktigt bra, men blandar med en hel del tekniska fel, stolpträffar och skott utanför. Bättre utdelning och skärpa skulle kanske givit en annan matchbild.

Andra halvlek ser mer eller mindre ut som första, Västerås börjar bäst, går fram till 16-10, Kungälv jobbar sig in och har 17-15 men orkar inte hela vägen och Västerås kan till sist vinna med 27-22. Åter en hedersam förlust och successivt växer tjejerna in i SHE, det är tuffare, man straffas hårdare vid tekniska misstag och dåliga avslut, samtidigt visar de upp ett strålande spel när allt är på plats så det gäller att hålla i och kämpa på.

Nu väntar Boden hemma den 11 november, åter en match som kommer att bli tuff och jämn. Boden ligger visserligen sist i serien, men har på sistone visat att de blir att räkna med inte minst efter senaste insatsen mot IK Sävehof där de förlorade med knappa 25-28. Väl mött i Mimershallen för en spännande drabbning.

VästeråsIrsta HF: Victoria Otrander 5, Ellenor Nilsson Åström 5, Emma Aarnio 4, Martina Granberg 3, Kristin Ullén 3, Viktoria Högström Unell 2, Vilma Swedung 2, Frida Rosell 2, Miriam Sandberg Salach

Kungälvs HK: Rebecka Karlsson 4, Julia Walstern 3, Emilia Lindmark 3, Wilma Pettersson 3, Victoria Strålman 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Clara Lerby 2, Amanda Borgström, Elin Sige, Josefin Strömblad


Md partners2019
KHK PARTNERS
Md vistallerupp
LÄS MER OM #viställerupp
Md shepartners2
SHE PARTNERS
Md she web
FÖLJ SHE LAGEN
Md loggaidrottensbingo
Md nyhetsbild forening
Köp e-rabatten och stöd KHK
Md 140610 stiftelsen dunross
Md attityd logotyp web
Md bohuscup web
Md facebook
Md instagram
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub