Arrangemang
Back2023

COVID-19

Samling av speciella instruktioner för COVID-19.


Sitater från "SVENSK HANDBOLL / CORONAVIRUSET Bestämmelser gällande nationella tävlingsmatcher i handboll samt allmän information" om senior elit. (https://www.svenskhandboll.se/Nyhetslistor/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/)

Generella råd från Folkhälsomyndigheten

Den som är sjuk, även med mycket milda symtom, ska inte delta, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minimera nära fysiska kontakter med andra människor.


Ankomst

När deltagare i match anländer till anläggning ska inpassering ske på ett sådant sätt att kontakten med allmänheten begränsas. Iaktta särskild försiktighet och social distansering gentemot anläggningspersonal.

Om särskild spelaringång finns ska lagen använda denna vid inpassering.

Om matcharrangemanget är öppet för publik och deltagare i match går in i anläggningen genom samma entré som publik måste arrangören säkerställa att deltagares inpassering kan göras på ett sådant sätt att deltagare inte kommer i kontakt med publik.

Arrangör av match ska säkerställa att alla deltagare kan desinficera händerna i anslutning till inpassering i anläggningen.

Senior elit

För de två lagen, domarna och funktionärerna/delegaten gäller att inpassering inte får ske samtidigt.

Arrangören ska kontakta de inblandade parterna och säkerställa att inpassering sker med minst tio minuters mellanrum.

Domare, funktionärer och delegat räknas som en grupp och kan göra inpassering samtidigt.

Om inpassering kan ske i separata entréer är samtidig inpassering tillåten.


Förberedelser

Arrangör av match ska säkerställa att alla deltagare kan tvätta eller desinficera händerna i anslutning till matchförberedelserna. I de fall då omklädningsrum används ska arrangör säkerställa att alla deltagare kan desinficera händerna både när de går in i och ut ur omklädningsrummet.

Om omklädningsrum används ska arrangör även säkerställa att anläggningens ägare städar dessa på ett sätt som är säkert utifrån myndigheternas riktlinjer med anledning av coronaviruset.

Senior elit

Omklädningsrum ska fördelas så att maximalt avstånd hålls mellan deltagare. Lagens omklädningsrum ska i möjligaste mån inte användas av andra grupper i direkt anslutning före och efter matchen.

Om det är möjligt rekommenderas att varje lag delas upp i två omklädningsrum.

I serier där tekniskt möte genomförs före match ska arrangör säkerställa att detta möte genomförs i en lokal som är tillräckligt stor för att social distansering ska kunna upprätthållas.


Match

Deltagande lag, två domare, två funktionärer och i förekommande fall delegat får befinna sig i anläggningen under matchen.

Deltagande lag definieras som de spelare och ledare som är inskrivna i matchprotokollet. Utöver de inskrivna spelarna och ledarna får även varje lag medföra ett antal personer som tillhör lagorganisationen (se längre ned för vad 15 som gäller senior elit, senior övriga, samt barn och ungdom).

Anläggningspersonal och av arrangör utsedda volontärer får också befinna sig i anläggningen. Volontärerna ska ha en tydligt definierad roll och fylla en praktisk funktion för att matcharrangemanget ska kunna genomföras på ett säkert och professionellt sätt.

Senior elit

Ett lags organisation under match får bestå av maximalt 30 personer. I detta antal ingår de i matchprotokollet inskrivna deltagarna. De personer som inte är inskrivna i matchprotokollet, som spelare eller ledare, ska ackrediteras 18 för att få komma in i anläggningen.

Lagansvarig ska hos arrangören ansöka om ackreditering. De ackrediterade personerna ska fylla en central sportslig roll i föreningen, eller ha en konkret uppgift i lagets matchorganisation.

Laget ska vid ansökan om ackreditering lämna in en lista på vilka personer som ska ackrediteras och vilka roller de har. Ackreditering ska sökas minst tre dagar före match. Ackreditering innebär inte med automatik att det råder fri entré för dessa personer.

Administrerande förbund äger rätt att begränsa antalet extra personer som ett lag får ackreditera om det finner att möjligheten att ackreditera personer missbrukas. I Handbollsligan och SHE delegerar Svenska Handbollförbundet denna kontrollfunktion till organisationen Svensk Elithandboll. De ackrediterade personer som tillhör lagorganisationen får befinna sig på läktaren under matchen. Om matcharrangemanget är öppet för publik ska dessa personer inte räknas in i det totala åskådarantalet, men endast om de kan anvisas en från resten av publiken avgränsad plats. Om en avgränsad plats inte kan erbjudas ska de ackrediterade personerna anses ingå i publiken och i så fall ha förtur till plats bland de åskådare som tillåts.


Nya beslut, rekommendationer och riktlinjer kan fattas med kort varsel.

Md ezgif.com split
Se alla vår partners >>
Md matchbiljett2023
Md hbl live small
Md khksolidsport
Se matcher via Solidsport
Md profixio
Md atg jpg
Md centrala 1
SHE CENTRALA PARTNERS
Md nya bohus cup 2024
Md s kra small
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub