Det är klart, det är över damerna är klara för handbollsligan 2024/2025 efter ännu en nervpirrande match i Boden. Läs mer

Jöhnsson - Boden 2-1

14 apr, 2024
Sm square johnsson
Match 3 i bäst av 5 skulle bli en rysare där Kungälv stod som segrare med 25-22 efter en stark avslutning. Läs mer

Boden bättre i match 2

13 apr, 2024
Sm square img 1042
Kvalmatch 2 avklarad mellan Kungälv - Boden. Ställningen är nu 1-1 i matcher och först till 3 gäller för att få kontrakt till Handbollsligan dam 2024. Läs mer

Köp 50/50 lotter

11 apr, 2024
Stötta KHK och ta chansen

Hamed Khazrai fortsätter

10 apr, 2024
Hamed och Kungälvs HK har kommit överens om att fullfölja avtalet under ännu en säsong. Läs mer

USM Steg 2 - Hur gick det för oss ?

Summering av helgen

Herrjuniorerna spelade steg 2 av USM nere i Skåne. För motståndet stod arrangörerna Vinslöv, grannen Stenungssund, Malmö och Kroppskultur. På pappret hade vi god koll på våra västliga kollegor i SHK och Kropps medan Vinslöv och Malmö var tomma blad. Vi åkte ner till Vinslöv med en skadeskjuten och sjukdomsdrabbad trupp vilket innebar att vi endast hade en utespelare och två målvakter som var spelbara på bänken. Övriga var där för att stötta och peppa laget så gott de kunde. Handboll är trots att en lagsport där alla ska bidra och är viktiga!

Första matchen var emot grannen SHK. En på förhand tuff match och möjligen kan det ha varit gruppfinalen redan i första matchen? En extra speciell utmaning var det för våra äldre spelare A-lagsspelare som under sommaren gjort ett klubbyte emellan klubbarna och som därmed skulle möta sina forna lagkamrater och bästa kompisar(?). Matchen började nervöst från vår sida och vi ligger under med 4–0 efter 5:33 på klockan. Nästa period i matchen är vi dock tillbaka och har 6–6 efter 12:25. SHK gör sedan 2 snabba mål innan vi tar en time-out för att samla krafterna och prata ihop oss lite. En straffräddning och 3 mål senare så är vi uppe i ledning för första gången i matchen och kan gå till halvtidsvila med 11–12 i vår fördel på tavlan. I andra halvlek byter vi länge mål med varandra så det endast skiljer 1–3 mål under större delen av halvleken. Först med ca 9 minuter kvar har vi åter en straffräddning och Dante gör ett viktigt mål så att skillnaden är 4. Då tar SHK time-out och vilket gör att de knaprar in 2 mål. Då tar vi vår 2a time-out för att åter samla kraft och försöka motverka SHKs plan. Time-outen ger bästa möjliga resultat och vi gör 3 raka mål och matchen känns i hamn med ca 3 min kvar. Vi leder som mest med 21–27 efter en SHK utvisning. Slarv på slutet gör att slutresultatet blir 23–27 i vår favör. Härligt och viktigt med seger i första matchen! Med 6 mål och ett mycket bra och rörligt försvarsspel blev Dante Rangert rättvist utsedd till matchenslirare i KHK.

Efter en maxprestation och endast 1,5 timmes vila var det dags för match nummer 2. Denna gång emot hemmalaget Vinslöv. Vi börjar även denna match svagt och ligger under med 3–0 efter 03:55. Vinslöv behöver sitt 3 målsövertag till matchminut 12. Då börjar vi knapra in försprånget och efter 19 minuter går vi upp i ledningen för första gången. Under slutet av halvleken byter vi mål med varandra och det blir 13–13 som resultat in i vilan. Andra halvlek startar vi stabilt och går direkt upp till 3 målsledning trots att vi haft en utvisning mot oss in i halvleken. Kommande period byter vi i stort sett mål med varandra innan vi tar en time-out för att få lite vila. Time-outen ger dock inte önskat resultat utan det är Vinslöv som har sin bästa period i matchen och ger ifrån 18–20 till slutresultatet 24–22 de sista 10 minuterna. Det är möjligen orken som tröt i matchen som gör att det blir som det blir. Detta efter tätt och tufft matchande under dag 1. Vi har även en time-out som går till spillo som vi med facit i hand borde tagit tidigare för att bryta Vinslövs momentum. Totalt sätt ändå en bra genomförd match där jag är övertygad om att vi hade vunnit om förutsättningarna varit annorlunda. Till matchens lirare i KHK utses välförtjänt Linus Löjdahl med 6 mål och stabilt försvarsspel.

Matcherna under dag 2 börjar mot jumbon IFK Malmö HF. Något som sticker ut i denna match är att Malmö väljer att punktmarkera Linus från start och genom hela matchen. Det hjälper dock föga och vi är med direkt från start och har ledning under hela första halvlek. Som mest är ledningen upp i 5 mål men slarv på slutet gör att det endast är 11-14 till oss i halvlek. Vi gör en rivstart i andra halvlek och positivt nog dödar vi matchen direkt. Efter 10 minuter i halvleken är resultatet 13–21. Efter en jämnare period går vi från 16–23 i matchminut 37 till slutresultatet 20–37. Mycket positivt att vi visar nivåskillnad under hela match. Detta trots en på pappret jämnare första halvlek. Matchen lirare tröjan denna match får målglade Felix Svensson, 8 mål.

Sista matchen för helgen blir en ren "vinna eller försvinna" match mot GF Kroppskultur. KHK får i den här matchen anses som favoriter och behöver omfamna den pressen som det kan medföra. Efter att ha sett tidigare matcher under helgen är Kropps luriga och påhittiga i sitt spel både framåt och bakåt. Efter inspiration (?) från Malmö så väljer Kropps att punktmarkera Linus hela matchen. Matchen börjar jämnt men med viss fördel till Kropps i målprotokollet. Vi tar ledningen för första gången i matchen i matchminut 18 och gör därefter 3 mål till fram till 12–8 innan Kropps tar time-out. Den ger dock ingen effekt och i halvlek har vi 15–10. Under andra halvleks början lyckas Kropps krypa närmare till 4 måls skillnad, 19–15, innan de tar time-out igen med 31:40 på tavlan. Därefter lyckas vi totalt slå hål på spänningen genom 7 raka mål till 26–15. Då blir det ytterligare en Kropps time-out utan resultat och vi drar ifrån än mer till slutresultatet 34–19. Nytt personligt målrekord (?) med 8 baljor och ett gediget försvarsspel gör att Benjamin Jansson rättvist får pris som matchen lirare i KHK.

För att summera helgen gör vi det fantastiskt bra i stora delar. Den svagaste perioden vi har under helgen är i slutet av Vinslövs matchen och det innebar tyvärr en förlust. Det kan vara små marginaler som avgör handbollsmatcher och det var en sådan match. Det gör dock inte så mycket då vi ändå går vidare men det är viktigt att ha med sig inför framtiden. Det har varit en viktig helg för oss där spelarna lärt känna varandra bättre både på och utanför planen och förhoppningsvis kommer det bara att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Vi ser nu fram emot lottningen av steg 3 och är laddade till tänderna för att kunna slåss om en steg 4 plats!

Alla käkar kex i KHK!

Coach

Kolla vår instagram för intervjuer samt bilder khkherrjuniorer

USM Steg 1 - Hur gick det för oss ?

Herrjuniorerna spelade steg 1 av USM uppe i Stockholm. För motståndet stod Skånela, Årsta och Borlänge, där Årsta var arrangör. På pappret en relativt tuff grupp då Skånela alltid har duktiga ungdomslag (P06 slutade t.ex. 6a i föregående USM) och även Borlänge har fått fram flera duktiga spelare genom åren.

Första matchen var emot Skånela och där visade sig klasskillnaden nästan omgående. Skånela är ett samspelt lag med flera duktiga handbollsspelare. Det har vi även i KHK men med nya spelare att lära känna, både på och utanför planen, blev det en för svår motståndare att ro på. I Skånela var det framför allt målvakt- och kontringsspelet som stack ut, vilka båda var på en mycket hög nivå helgen igenom. I uppställt anfall respektive försvar var skillnaden inte lika stor. Skånela lyckades dock utnyttjade sina styrkor på ett väldigt bra sätt medan vi inte gjorde det. Därför kunde de gå och lägga sig med en rättvis seger i ryggen. Slutresultatet blev 16–31. Matchens lirare i Kungälv blev Hugo Gränsfelt.

Andra matchen var emot Årsta och i stora drag var matchen liknande den mot Skånela, fast denna gång till vår favör. I denna match får vi flera räddningar och kan kontra i både 1a och 2a fasen vilket var mycket roligt att se. Det ska vi bygga vidare på. Samtliga spelare får speltid och gör bra prestationer på planen. Positivt är också att vi vann både första och andra halvlek. Slutresultatet blev 19–31. Matchens lirare i Kungälv blev Linus Löjdahl.

Tredje och avgörande matchen för vilket lag som skulle göra Skånela sällskap till steg 3 var mot Borlänge. Ett på förhand klokt och samspelt lag med laget som styrka (?). Matchen börjar tyvärr på sämsta möjliga sätt. Trots det orkar vi jobba oss i kapp till lika och har vittring för mer. Men det går fortsatt inte vår väg utan vi har 3 bollar underläge i halvlek. Andra halvlek börjar som den första slutade och efter det är det tungt. Vi chansar lite med olika saker men inget hjälper. Återigen visar det sig att vi inte riktigt är där vi hoppades. Handbollsmässigt individuellt sätt är vi inte mycket sämre än det motstånd vi mött men handboll är en lagsport där alla spelare är viktiga. Slutresultatet blev 31–23 i Borlänges favör. Matchen lirare i Kungälv blev Dante Rangert.

Vi tar med oss flera läropengar från helgen och får jobba vidare på dessa på hemmaplan. Vi vill också gratulera Skånela och Borlänge till en väl genomförd helg och direktplatserna till steg 3. All lycka i steg 2 önskar vi oss själva och Årsta.