Back2024

Fullträff för herrarna i Vinslöv!

Publicerad 2024-03-27 16:00
14p3kgayc3 nnokrkdcz6mu0srpl8 regular
Den på förhand tuffa bortamatchen i Vinslöv avslutade herrarnas säsong i årets allsvenska. Förutsättningarna var inför matchen tydliga, seger innebar säkrat kontrakt och förlust/lika innebar kval för att hänga sig kvar.

Vinslöv inledde starkast och tog tidigt kommandot med 4-1. Kungälv lyckades trots utvisningar hämta upp försprånget och vända till ledning 7-11. Mycket tack vare fint försvars- och målvaktsspel och offensiva krafter i form utav Hannes Rybo och William Hermansson. 20 minuter in i matchen drabbades Kungälv dock av ett bakslag när Hannes Rybo fick direktrött efter en incident där olyckligtvis hans armbåge mötte ett vinslövansikte.

Bakslaget var dock kortvarit då Kungälv lyckades med att hålla sitt fyramålsöverläge hela vägen in i halvleksvilan, 12-16 på tavlan.

Kungälv fortsatte med att dra ifrån Vinslöv i den andra halvleken, mycket tack vare en formidabel insats mellan stolparna signerat Fredrik Landin. De skott han inte räddade provocerade han motståndarna till att helt missa målet och Kungälv rycker till slut till en 12 (!) måls seger mot Vinslöv. Detta innebär att Kungälv undviker kval nedåt och säkrar kontraktet efter en mycket fin kollektiv insats. Plus i kanten till kollektivet med Landin i målet och Hermansson (8 mål) som sticker ut lite extra.

Vinslövs HK – Kungälvs HK 19–30 (12–16)

Mål: William Hermansson 8, Alfred Tilly 5, Hugo Ahlström 3, Walter Elonsson 3, Hannes Rybo 3, Iker Zdolsek Ferara 3, Isak Hane 2, Emil Danielsson, Alexander Hambalek, Jonathan Pizarro Bengtsson.