Back2024

Förlust i kvalet till Svenska Cupen

Publicerad 2024-05-11 23:38
Img 1259
I kvalet till ATG Svenska Cupens gruppspel ställdes Kungälvs HK mot Särökometerna, hemmahörande i division 3. Ett namnkunnigt division 3-lag med flertalet spelare som huserat i högre divisioner sedan tidigare.

Över 2 matcher (och med 12 shootouts) skulle det dock visa sig att gammal är äldst, och Kungälvs HK är utslagna ur ATG Svenska Cupen för i år.

I den inledande matchen inledde Särökometerna med att göra mål på 5 av deras 6 tilldelade shootouts. Det innebar en 5-0 ledning när matchen blåstes igång. Särökometerna inledde sedan starkt och matchen var spelmässigt jämn under inledningen av första halvlek. Kungälv hade svårt att hitta rytmen i spelet och Särökometerna visa prov på fint spel, och bibehåll en ledning upp till 17-13 innan Kungälv gjorde 4 raka mål innan pausvilan.

17-17 på tavlan i halvlek, mycket tack vare 9 mål signerat William Hermansson.

Andra halvlek tog Kungälv ledningen flertalet gånger inledningsvis, oftast fortsatt signerat Hermansson. Dessvärre vänder Särökometerna matchen och 34-32 är ett faktum efter slutsignalen. Matchens gigant från Kungälvs sida var William Hermansson på 18 mål. Dessvärre var han för ensam i ett mycket ungt Kungälvs HK.

Inför returen var det således 2 plusmål för Särökometerna, och även match 2 inleddes med 6 shootouts. 5 resulterade i mål även denna gång, vilket innebar 0-5 på tavlan när matchen blåstes igång.

Kungälv inledde mycket inspirerat med stabilt försvars- och målvaktsspel signerat Tage Barne. Matchen är kvitterad 6-6 och 5 måls underläge upphämtat redan efter 9 minuter innan Särökometerna repar mot och återhämtar sig. Ett böljande ställningskrig där lagen turas om att leda slutar i 18-20 på tavlan i favör för Särökometerna i halvlek.

Andra halvlek svänger fram och tillbaka där lagen turas om att leda. Känslan är att Kungälv är påväg att avgöra dubbelmötet vid ledning 34-32 med 6 minuter kvar, men Särökometerna lyckas pånytt resa sig och till slut vinna dubbelmötet efter 36-36 i andra matchen, och totalt 2 måls seger över 2 matcher.

I Kungälv skall William Hermansson framhävas efter 30 mål (18+12) över 2 matcher. Han är dock för ensam i ett ungt Kungälv som inte rår på ett rutinerat Särökometerna över 2x60 minuter.

Kungälv har mycket att jobba på och flera spelare som saknas i cupspelet, men det är ändå tydligt att motivation slår klass och det är för många som inte kommer upp i nivå för Kungälv att avancera i cupen.

Md ezgif.com split
Se alla vår partners >>
Md s songskort 2024 2025
Md hbl live small
Md khksolidsport
Se matcher via Solidsport
Md profixio
Md atg jpg
Md centrala 1
HBL CENTRALA PARTNERS
Md nya bohus cup 2024
Md s kra small
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub