Back2024

I huvudet på tränarna

Publicerad 2024-10-16 09:00
Playipp fb inf r 19 oktober
På lördag smäller det i Mimershallen igen. Damerna är poänglösa och behöver allt stöd de kan få mot Kristianstad. Herrarna tar sig an Tumba i något av en måstematch.

Damerna är först ut 15:00 och ställs mot Kristianstad HK som imponerat stort den senaste tiden med idel segrar och med stora siffror inte minst i derbyt mot Höör 33-24 och i European Cup mot Westfriesland SEW 35-25. Förlust mot Skuru med hela 24-30 gör dem säkert revanschsugna

Kristianstad ligger i skrivande stund på en 5:e plats i tabellen och är ett bra lag med en bred trupp av duktiga spelare som har kvalitéer att slå alla lag i serien. Viktigt att hålla lite extra koll på spelare som Tilda Colleen och Fröydis Wiik Seierstad

Kungälvs damer har haft det betydligt tyngre med 4 raka förluster, en strålande insats med en knapp förlust mot serieledarna Sävehof 28-30 följdes upp av en överkörning senast mot Hallby 20-33, där inte mycket stämde. Vanja Andersson och Alma Jöhnsson har trots allt varit godkända med 16 baljor var och ett MEP på runt 10, men det är viktigt att få igång försvars, kant och kontringsspelet som vi vet kan vara riktigt bra. Viktigt att börja ta poäng om avståndet uppåt inte ska växa sig för stort.

- Vi möter ett oerhört starkt lag som verkar ha en positiv form med bl.a. sin kross mot H65 i ligan, samt att de tagit sig vidare i Europa League. Vi är inte så nöjda med vår egen insats senast mot Hallby där vi gled ifrån varandra och våra principer tyvärr. Nu har vi putsat på detta och känner oss starka inför kommande kamp, vi hoppas på fyllda läktare och vi vill återigen bjuda på en bra handboll i Mimershallen, säger Hamed.

Herrarna står på tur vid 17:15 och tar emot IFK Tumba som precis som Kungälv blandat en del i inledningen av serien. Tumba började med 4 förluster, men på de senaste 2 matcherna har de 3 av 4 poäng och segern senast mot Karlskrona var odiskutabel. Tumba som är nykomlingar parkerar på platsen precis efter Kungälv med 3 inspelade poäng har en radda spelare att hålla koll på, Mattias Windahl och Jakob Magnusson är två av dem.

Kungälv har spelat in 5 poäng och ligger på en 9:e plats. Killarna har blandat och gett en del, lysande stunder har blandats med mindre bra insatser och det har funnits tendenser till lite soppatorsk. Matchen mot Varberg är dock riktigt bra och inspirerande, samtidigt som KHK väger för lätt mot Vinslöv senast. William Hermansson har gjort imponerande 39 kassar, med det är viktigt att fler kommer igång med målskyttet framöver. Seger mot Tumba skulle innebära att man tar ett kliv ifrån negativt kval.

- Tumba är en match där vi går in som favoriter. De som nykomlingar har gjort det bra än så länge, vi måste vara väl förberedda på att de spelat en hel del 7-6 i sitt anfallsspel och gjort det bra. Med den gröna väggen och den 8:e spelaren i ryggen ska vi göra allt vi kan på lördag, vi ses där, säger Sidden.

Den åttonde spelaren sitter på läktaren och vi hoppas att den är fullsatt med grönklädda.

Md gifmaker me
Se alla partners >>
Md hbl live small
Md streama herrallsvenskan
Md profixio
Md atg huvudvarumarke 2024 kopiera
Md centrala 1
HBL CENTRALA PARTNERS
Md nya bohus cup 2024
Md s kra small
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub