Publicerad 2024-09-14 09:00
Img 2105
Herrarna spelade på lördagen sin andra match i årets allsvenska när man gästade IFK Ystad.

Siddens summering:

"Tycker vi bevisar idag att vi är ett lag och våran bredd vinner matchen åt oss. Sedan ett väldigt bra försvars/målvaktsspel i en svår bortamatch i Ystad."

En svängig inledning där en hel del slarv präglade matchbilden gynnade Ystad mest- och skåningarna gjorde efter dryga kvarten 5 raka mål. Kungälv hämtade ikapp försprånget innan Ystad till slut gick till halvtidsvila med 15-13 på tavlan.

Ystad gjorde 2 raka mål i andra halvlek och hade ett fyramålsöverläge (17-13) innan Kungälv växlade upp, och det rejält. De efterföljande 25 minuterna är Kungälv det bättre laget över hela banan och vänder 17-13 till 18-20, till fyramålsledning 20-24.

Aggressivt försvarsspel, formidabelt målvaktsspel och fint omställningsspel gör att man skaffar sig ett flermålsöverläge som man sedan inte släpper ifrån sig utan vinner komfortabelt med 28-31.

Emil Danielsson, Dante Rangert och Simon Ongeri förtjänar extra beröm men där hela lagets andra halvlek skall framhävas.

Härnäst väntar Aranäs på bortaplan 22a september innan vi mötet Varberg hemma i Mimers, 28 september.