Back2024

Förlust för damerna i seriepremiären

Publicerad 2024-09-14 18:38
Img 2103
Foto: Michael Erichsen
Damerna tog emot nykomlingarna Ystad IF HF på lördagseftermiddagen.

Ystad IF HF må vara nykomlingar i handbollsligan men de har satsat långsiktigt för att ta sig hit och är ett rutinerat och stabilt lag.

Gästerna är också betydligt hetare i första halvlek och går fram till 1-4, trummar på, gör mål från alla positioner och har 4-9 när Kungälv tar timeout. Föga hjälpte det och Ystad kan gå till halvtidsvila med 7 bollars försprång 8-15 där hemmalaget hade svårt att få träff i försvaret.

Kungälv har hittills varit bättre i andra halvlek och så även denna gång. De krigar på och 8-16 blir 15-18. Men närmare än 3 bollar kommer man inte denna eftermiddag och gästerna vinner till sist rättvist med 24-27.

  • Efter en första halvlek där vi inte kom upp i nivå kunde vi sen kliva in i andra halvlek och visa att vi kan spela handboll. Att en handbollsmatch består av två halvlekar blev idag både väldigt tydlig och väldigt smärtsamt eftersom vi enbart lyckades prestera i en av dem och därför förlorade matchen, säger ledarna.

Vanja Andersson blir bäste målskytt och gör det bra idag, Alma Jöhnsson är viktig i båda ändar av banan Andra halvlek är bra och den vinner Kungälv med 16-12, men i ligan kan man inte ge motståndarna för stort försprång.

Nu närmast väntar Aranäs borta 22 september då gäller det att vara med från start.

Handbollsligan Dam

Kungälvs HK - Ystad IF HF 24-27 (8-15)

Kungälv: Vanja Andersson 7, Alma Jöhnsson 6, Kristina Zubonja 5, Ulrika Lande' 2, Madeleine Lindgren 2, Maja Freden 1, Line Stenberg 1

Ystad: Cornelia Dahlström 5, Alexandra Larsson 4, Sarah Baudenau 4, Maja Persson 4, Maja Svensson 4, Lena Zivanovic 3, Sally Sivertsson 1, Janine Borchgrevink Børkeeiet 1, Sofia Delac 1

Md gifmaker me
Se alla partners >>
Md hbl live small
Md streama herrallsvenskan
Md profixio
Md atg huvudvarumarke 2024 kopiera
Md centrala 1
HBL CENTRALA PARTNERS
Md nya bohus cup 2024
Md s kra small
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub