Bäst när det gäller

Publicerad 2024-03-28 13:35
B nken
Damerna behövde 1 poäng för att säkra kvalplatsen, när krutröken hade lagt sig hade man tagit 2 och kval mot Boden är säkrat.

Förutsättningarna iför sista omgången var klara en poäng räcker för att klara kvalplatsen om Lugi vann sin match mot Västerås, det gjorde Lugi.

Matchen kanske inte går till historien för skönspelet utan här handlade det om kamp och vilja att ta den där poängen man behövde. Kungälv tar kommandot och sitter i förarsätet, men varje gång man går upp i ledning med 2-3 bollar kommer Aranäs tillbaka och kvitterar. Mot slutet av en svängig första halvlek lyckas man hålla undan till ledning 14-15.

I början på andra rycker man fram till 14-17, men Aranäs kommer åter tillbaka och 36 minuter in står det 17-17. Lagen byter sedan mål med varandra, men Kungälv lyckas åter gå fram till 18-20 som en stund senare är 21-21, det är kramp och det är kamp och till sist står Kungälv som segrare med 23-24 och kvalplatsen mot Boden är säkrad.

Nu väntar en kvalserie i bäst av 5 matcher där Kungälv redan 5 april spelar borta, sedan följer 2 matcher på hemmaplan 12 och 14 april, tiderna ej klara ännu och med reservation för ändringar, på hemmaplan. Håll utkik på hemsida och FB för information.