Back2024

Boden bättre i match 2

Publicerad 2024-04-13 11:06
Img 1042
Kvalmatch 2 avklarad mellan Kungälv - Boden. Ställningen är nu 1-1 i matcher och först till 3 gäller för att få kontrakt till Handbollsligan dam 2024.

Matchen började i ett högt tempo där Boden fick mål på sina chanser medan Kungälv hade stolpe ut. Efter 13 minuter hade Boden gjort ett ryck till 3-7 och folk på läktaren började ana oråd. Då gjorde våra damer en bra period och var påväg ikapp till 8-9. Tyvärr fick vi några utvisningar i slutet på första halvlek och Boden kund gå ifrån till en halvleks ställning till 11-15.

Andra halvlek började som den första och redan efter 11 minuter ledde Boden med 16-24. Efter det blev våra damer påtagligt tagna av situationen. Ingen vågade ta tag i spelet framåt och bakåt fanns det ingen energi med stora luckor i försvaret. Målvakterna fick inte heller tag på bollarna. KP's analys var att vi blev överkörda och tyvärr är det bara att hålla med.

Laget har redan påbörjat förberedelserna inför nästa match och de vet vad som behöver förändras för att Kungälv skall vinna redan på Söndag 15:00. Vi uppmanar ALLA fans att komma och stötta laget i Mimershallen till vinst.

Kungälvs HK – Boden Handboll 27–34 (11–15)

Mål: Alma Jöhnsson 7, Mia Lagumdzija 5, Elin Leissner 4, Elin Cindric 3, Kristina Zubonja 3, Alva Söderbom 2, Vanja Andersson, Linnéa Rundberg och Line Stenberg.