Back2024

Damerna tog halmstrået!

Publicerad 2024-03-17 16:28
Hanna 3
En heroisk insats, med tight försvar och storspel av Hanna Eriksson blev nyckeln i säsongen andra seger.

Med tre omgångar kvar är varenda poäng oerhört viktiga, för att slippa nedflyttning eller negativt kval behöver damerna troligtvis ta samtliga kvarvarande 6 poäng att spela om, 2 utav dem tog man borta mot Höör.

I en riktigt målsnål första halvlek lyckades damerna hålla hemmalaget borta från målproduktion, eller rättare sagt en för dagen mycket inspirerad Hanna Eriksson i målet, hela 8 minuter innan Höör gör sitt första mål, då hade Kungälv lyckats göra 3 mål. Dock blir 1-3 snabbt 4-4, men idag ville Kungälv inte bjuda på nånting och förutom Hanna i målet var försvaret stabilt, kämpade för varandra och höll ihop det bra. Halvtidsresultatet skrevs till 7-9 i Kungälvs favör.

Början av andra blir svängig, Hanna fortsätter imponera i målet och Kungälv lyckas hålla 1-2 bollars försprång. Efter ca 15 minuters spel i andra halvlek kvitterar hemmalaget 15-15 och kanske en del kände oro att historien skulle upprepa sig med tapp den sista kvarten. Men en viss Hanna Eriksson var omutlig denna afton och en nytänd Elin Leissner gör tre raka fram till 15-18 och i bara farten gör Kungälv dessutom 15-19 och 15-20 i en match som slutar i seger 17-20 och där matchens gigant med 48% räddningar dessutom stänger matchen med en straffräddning gör att man griper halmstrået. Kul också att se nämnda Elin Leissner vara säker i läget och inte minst Line Stenberg som börjar hitta rätt.

I och med segern har damerna fortfarande chansen att knipa 10:e platsen och slippa kval eller nedflyttning. Nästa viktiga kamp är redan till helgen 23 mars kl 15:00 då man tar emot Lugi på hemmaplan. Seger där och man har räddat åtminstone en kvalplats. Kan Höör samtidigt besegra Aranäs hemma så blir sista matchen borta mot Aranäs helt avgörande. En oerhört dramatisk avslutning väntar således.