Förlust mot Redbergslid

Publicerad 2024-03-17 21:08
240316 kungalv redbergslid 027
Lördagsmatch, fri entré, derby och två lag i desperat behov av poäng var förutsättningarna inför herrarnas match mot Redbergslid.

Matchen inleddes med ett Kungälv som såg piggt ut och man gick ut i ledning 3-1 tämligen omgående. Redbergslid såg dock till att snabbt komma ikapp och första halvlek var ett tätt och målsnålt ställningskrig.

Två lag som inriktade sig på stabilt försvarsspel och få tekniska fel, men som bägge slet med att få till anfallsspelet.

10-10 var ställningen i halvlek efter en mycket spännande första halva inför de närmare 1,000 personerna på läktaren.

Andra halvlek är det Redbergslid som i större utsträckning lyckas få till sitt anfalls- och omställningsspel samtidigt som Kungälv inte får det att stämma offensivt. De få gånger man får det att stämma offensivt så står Adam Krantz i Redbergslids mål ivägen. Vid ställningen 13-15 i RIK-favör gör de 4 raka mål och känslan är då att matchen redan är avgjord.

Kungälv putsar till siffrorna mot slutet och slutresultatet skrivs till 22-25. Försvarsspelet stämmer under hela matchen men offensivt kommer vi inte alls till, och Redbergslid vinner nyckelmatchen både rättvist och komfortabelt.

Nu väntar Vinslöv på bortaplan i sista omgången (27/3) där en seger ser ut att vara nödvändig för att säkra kontraktet.

Extra tungt för Kungälv som redan har kaptenen Henrik Rhåsson långtidsskadad var att Emil Lennartsson utgick skadad i andra halvlek.

Allsvenskan herrar

Kungälvs HK – Redbergslids IK 22–25 (10–10)

Mål: William Hermansson 9, Alfred Tilly 4, Hannes Rybo 3, Iker Zdolsek Ferara 2, Isak Hane, Elias Simonsson, Emil Danielsson, Walter Elonsson.