Herrarna slumrade till och damerna vaknade försent

Publicerad 2024-02-03 16:29
Hermansson
Både damer och herrar spelade derbyn på bortaplan under lördagen, herrarna borta mot Torslanda och damerna tog sig an Önnered.

Först ut var herrarna som i en ganska välfylld Torslandahallen ställdes mot Torslanda som på senaste tiden förlorat på målsnöret flera gånger, 2 poäng skiljde lagen innan matchen, Torslanda på en sista plats med 11 inspelade poäng och Kungälv med 13 poäng på en 11 plats, således upplagt för dramatik, kamp och spänning.

Hemmalaget började bäst, gick fram till 8-5 innan Kungälv vaknade till liv, jobbade sig ikapp och förbi till en halvtidsledning 13-15, mycket tack vare en på spelhumör William Hermansson och Walter Elonsson som var general i båda ändar av plan

I andra halvlek går man snabbt fram till 14-18 och allt ser bra ut, men man slappnar av och slumrar till och helt plötsligt är Torslanda det laget som för matchen, 19-18 blir 25-23. En ruskig forcering mot slutet gör att Kungälv kan gå ikapp och förbi till seger 25-26. En mycket välbehövlig sådan som går att herrarna kliver upp å säker mark och en 9:e plats i tabellen, men det är fortfarande endast 2 pinnar från nedflyttning så det gäller att vinna rätt matcher framöver. Närmast väntar Tyresö den 10:e februari 17:15 i Mimershallen.

Herrallsvenskan

Torslanda HK - Kungälvs HK 25-26 (13-15)

Kungälv: William Hermansson 7, Hannes Rybo 6, Walter Elonsson 6, Hugo Ahlström 4, Emil Lennartsson 2, Elias Simonsson

En timma efter herrarnas start blåstes matchen igång i ÖHK hallen mellan Önnereds HK och våra damer. Önnered börjar bäst och går fram till 7-4, när Kungälv missar en straff gör hemmalaget ett mäktigt ryck fram till 12-4 och damerna verkade redan gått ut i omklädningsrummet. Halvlekens sista 8 minuter slutar oavgjort 4-4 och halvtidsresultatet stannade vid 16-8.

Andra halvlek byter lagen mål med varandra initialt, men efter kvarten spelad vaknar Kungälv till och gör 7-0 på hemmalaget fram till 25-21, men man vaknar aningen sent och orkar inte hela vägen in i mål utan hemmalaget vinner rättvist med 29-22.

Hem och slicka såren och jobba inför nästa viktiga match hemma mot Västerås 10 februari 15:00. Mycket glädjande att se hemvändande Stina Planath som blev målbäst med sina 7 bollar denna afton.