Jöhnsson - Boden 2-1

Publicerad 2024-04-14 17:55
Johnsson
Foto Niklas Olsson
Match 3 i bäst av 5 skulle bli en rysare där Kungälv stod som segrare med 25-22 efter en stark avslutning.

1-1 i matcher efter fredagens tveksamma insats av Kungälv och ny match på söndagseftermiddagen. Boden startade första halvlek bäst och det såg likadant ut som i fredags. Boden var effektiva och Emmy Nordmark klev igenom gång på gång. Kungälv kom till lägen men hade initialt svårt att få dit bollen och en hel del tekniska fel straffade sig då Boden är vassa på kontringar. Första halvlek slutar med Boden i ledning 11–13.

Kungälv slet i andra halvlek, men varje gång man närmade sig lyckades Boden krångla sig ur greppet och vid ställningen 15-18 såg det aningen mörkt ut och det kändes som om historien skulle upprepa sig som så många gånger tidigare denna säsong. Men denna eftermiddag ville hemmalaget annat, Hanna Eriksson gör en del fina räddningar vilket tände inte bara publiken utan också hemmaspelarna där kapten Jöhnsson var klinisk i sina avslut som stannade på 10 bollar. När krutröken hade lagt sig stod Kungälv som segrare och har nu 2-1 i matcher.

Nästa match redan på onsdag 17 april i Boden Arena, kan tjejerna upprepa spelet från den sista halvan av matchen ser det lovande ut.

Kval till Handbollsligan 3:5

Kungälvs HK – Boden handboll 25–22 (11–13)

Mål: Alma Jöhnsson 10, Mia Lagumdzija 7, Alva Söderbom 2, Vanja Andersson, Felicia Bygdemark, Elin Leissner, Linnéa Rundberg, Line Stenberg och Kristina Zubonja,