Back2024

Lång dags färd till seger

Publicerad 2024-04-06 11:05
Alva5
Efter en lång resa som började tidig tidig fredagsmorgon tog sig damerna till Boden för kvalmatch 1. Trots denna i stora stycken svåra uppladdning lyckades damerna ta med sig en seger i första kvalmatchen i bäst av 5.

Som sagt inte den mest optimala uppladdning man kan ha vilket också syntes till och från där tunga huvuden och trötta kroppar bjöd på mer kamp än skönspel. Boden Handboll är dessutom ingen enkel motståndare på deras hemmaplan. Kungälv tar dock kommandot och går fram till 2-5, Boden sliter sig ikapp och efter 17 minuter tar de sig förbi till 8-7, vilket är första och enda gången de är i ledning. Kungälv kämpar sig dock tillbaka och förbi till halvtidsvila i ledning 13-15.

I andra halvlek har Kungälv chansen att punktera matchen vid ställningen 16-20, men åter har man svårt att stänga matchen samtidigt som Boden ger allt för att åter komma ikapp vilket man gör med 10 minuter kvar av matchen är ställningen 23-23. De sista minuterna blir dramatiska med chanser åt båda håll, stolpträffar och målvaktsparader. En dubbelutvisning för Boden ger Kungälv övertaget och när röken lagt sig står Kungälvs damer som segrare med 24-26.

1-0 i matcher och nu väntar 2 raka hemmamatcher fredag 12/4 19:00 och 14/4 15:00 båda i Mimershallen som vi vill se klädd i grönt och fullsatt för att ge damerna bästa förutsättningarna att spela sig kvar i högsta ligan. Boka biljett på https://kungalvhk.ebiljett.nu

Kval till handbollsligan dam 1:5

Boden Handboll – Kungälvs HK 24–26 (13–15)

Mål: Mia Lagumdzija 8, Elin Cindric 4, Alma Jöhnsson 4, Kristina Zubonja 3, Vanja Andersson 2, Linnéa Rundberg 2, Elin Leissner, Line Stenberg och Alva Söderbom.