Back2024

Rörigt avslut i slutsekunderna

Publicerad 2024-02-11 17:13
Img 0823
Matchen mellan Kungälvs herrar och Tyresö slutade oavgjort 26-26 men slutet kommer att handla om rätt domslut eller ej.

I den historiskt jämna herrallsvenskan är varje poäng viktig nu när serien börjar gå mot sitt slut. Sju lag inom 4 poäng kämpar om att slippa nedflyttning eller negativt kval. Kungälv och Tyresö är båda inblandade i den striden, således en viktig match lagen emellan.

Första halvlek följs lagen åt i början, men Kungälv gör ett ryck fram till 9-5, men har svårt att stänga när man har momentum och Tyresö släpps in i matchen framförallt då man drar på sig utvisningar och halvleken slutar 13-13.

Kungälv sitter tillsynes säkert i förarsätet under stora delar av andra halvlek med 2-3 bollars försprång i princip hela andra. 22-19 med 10 minuter kvar kändes stabilt, men Tyresö gör 3 raka och matchen är helt jämn igen. Med 36 sekunder kvar gör Kungälv 26-25, men slutet blir minst sagt rörigt. Tyresö får frikast med 10 sekunder kvar, vilket man tar och skjuter, Landin räddar men domaren menar att Alexander Hambalek felaktigt täcker skottet och Tyresö får straff som man sättet till 26-26.

Sista ordet är dock inte sagt då en protest är inlämnad då Kungälv lämnat in en protest då Tyresö spelare står innanför frikast när frikastet kastas. Vi väntar med spänning på hur man kommer att döma i situationen.

Fram tills dess skrivs resultatet till 26-26 och närmast väntar serietvåan Varberg på bortaplan den 17 feb 15.00

Kungälvs HK – Tyresö handboll 26–26 (13–13)

Mål: William Hermansson 9, Hannes Rybo 5, Walter Elonsson 3, Isak Hane 3, Emil Lennartsson 3, Hugo Ahlström, Emil Danielsson, Alexander Hambalek.