Back2024

Västerås satte stopp

Publicerad 2024-02-11 11:02
Img 0822
Damerna tog sig an VästeråsIrsta HF på lördagseftermiddagen, ett väl påläst Västerås satte stopp på Kungälvs anfallsspel.

Det var annars en match där Kungälv mycket väl kunde knipa poäng och kanske till och med ta hem båda då man visat en gryende form.

Första halvlek var helt jämn och slutade 9–9 efter fint målvaktsspel utav Hanne Eriksson. Västerås började bäst men damerna kom tillbaka och gick förbi i en halvlek som böljade fram och tillbaka.

Västerås gör ryck i andra och hemmalaget har gång på gång svårt att sätta dit bollen, attackerna kommer av sig i ett starkt Västerås försvar och Kungälv har inga nycklar att låsa upp denna afton.

Västerås står som segrare med 19–23. Ny chans på onsdag Hallby borta.

Kungälvs HK – Västerås Irsta HF 19–23 (9–9)

Mål: Alma Jöhnsson 5, Kristina Zubonja 4, Vanja Andersson 2, Mia Lagumdzija 2, Stina Planath 2, Line Stenberg 2, Felicia Bygdemark, Alva Söderbom.