Back2024

231011 IK Celtic - HP Kongelf 20-20

Matchreferat IK Celtic - HP Kongelf

Berätta om första halvlek. Hur såg den ut?

Matchen börjar dåligt från vår sida. Efter 10 min är resultatet 5–1 till motståndarna. Försvaret fungerade bra men framåt har vi stora problem med att få in bollen i mål. Vi gör en del fel pass samt dumma och lätta avslut som deras målvakt inte har några svårigheter med. Efter inledningen går vi upp till 9–6 ledning med 6 min kvar av första halvlek. Den sista perioden av halvleken tappar vi åter lite fokus och halvtidsresultatet skrivs till 11–10 till vår fördel.

Berätta om andra halvlek. Hur såg den ut?

Andra halvlek börjar svagt igen då vi tappar ledningen till 13–12 efter 35 min. Återigen är det framför allt anfallsspelet och avsluten som ställer till det för oss. Vi går sedan upp till 13–17 ledning med 13 min kvar av matchen och det känns som vi borde kunna ro hem vinsten. Då väljer Celtic att ta timeout, vilket ger stor utdelning till dem och de är i kapp till 17–17 med 5 min kvar. Detta trots att Celtic i matchminut 52 fick syna det röda kortet på en av sina bättre spelare, Max Byström, då han fick sin tredje utvisning för matchen för en förmodad filmning (?) i anfallsspelet. Kort tid senare svänger ledningen över fram och tillbaka innan Celtic kvitterar för sista gången i matchen med 1 min kvar. Det sista som händer i matchen är att Öby räddar en straff vilket gör att lagen får dela på poängen.

Något att ta med sig till nästa match?

Försvarsspelet får anses som mycket bra rakt igenom hela matchen då vi endast släpper 20 mål på 60 min. Detta trots att vi kanske borde ta någon mer defensiv retur samt var mer påkopplade för att undvika att ge motståndarna enkla mål från kanten, m6 eller via kantinspring.

Det är också positivt att vi inte triggas för mycket av motståndarnas skitsnack och överdriva reaktioner som de höll på med matchen igenom. Man kan tro att motståndarna är betydligt yngre än vad deras medelålder på pappret är.

Något att göra bättre till nästa match?

Anfallsspelet har väldigt mycket mer att önska då vi bara gör 20 framåt. De flesta av dessa är straffar och i första eller andra fas kontring. Det uppställda anfallsspelet måste således bli bättre. Det behövs både mer fart och beslutsamhet i våra satsningar och skott situationeroch även tålamod och rörelse i det spelstarter vi sätter upp.

Vi tar inga timeouter under matchen och med facit i hand borde vi tagit åtminstone en. Vid liknande scenario framöver så behöver vi bli smartare som lag med detta även om undertecknad har det yttersta ansvaret.

Fanns det något/någon som utmärkte sig extra under matchen? Berätta.

Öby i mål går en utmärkt insatts i målet och toppar det med straffräddningen i slutet. Iker får beröm för straffskyttet och att han inte lät sig skrämmas av motståndarnas psykningar.

Spelarna i KHK som deltog: (namn på alla spelare + antal gjorda mål.)

Iker 6, Anderberg 5, Linus 2, Pizarro 2, Huga A 1, Trädgårdh 1, Öby 1, William 1, Filip 1, Kalle, Lukas, Hugo G