P-18 / HP Kongelf
Back2024

240113 KHK HJ 1 - IK Sävehof 1

Berätta om första halvlek. Hur upplevde du den?

Vi får en bra start där vi snabbt tar ledningen i matchen och direkt sätter press på Sävehof redan från början. Vi fortsätter sedan att hålla en tre till fem målsledning resten av halvleken men tappar det lite så att det står 17 – 15 efter 30 min.

Berätta om andra halvlek. Hur upplevde du den?

Vi fortsätter att kämpa på, det går bra till en början men sedan jobbar sig Sävehof tillbaka och ligger en period endast ett mål bakom. Vi lyckas dock stabilisera läget och drar återigen ifrån och då håller vi vår ledning matchen ut.

Något att ta med sig till nästa match?

Det här var en match där allting bara funkade, men något jag tycker är att vi gör bra samarbeten både bakåt och framåt. Bakåt när vi effektivt jobbar med treorna genom att den ena går upp och tar kontakt med 9:an medan den andra stannar nere och säkrar linjen, och framåt spelar vi mycket på att sätta varandra i lägen och inte bara gå på eget. Något att göra bättre till nästa match? Det blir vid några tillfällen under matchen att vi på ett eller annat sätt lyckas vinna bollen, men att vi följer upp det med att direkt slänga bort den i kontringen som följer, nu hade vi dock turen att få tillbaka den många gånger.

Fanns det något/någon som utmärkte sig extra under matchen?

Jag tycker att hela laget gjorde en strålande insats där alla bidrog. Exempelvis har vi flera stycken duktiga målskyttar, som ni ser nedan, men även flera spelare som istället för att skjuta själva valde att sätta sina lagkamrater i lägen.

Kalle Jonson – 6 Christian Savic – 7 Kevin Wingård – 2 Jonathan Pizarro Bengtsson – 9 Felix Svensson – 2 Albin Andersson – 0 Jonathan Thorén – 1 Felix Belfrage – 0 Gustav Martinsson – 6 Hugo Gränsfelt – 2 Filip Johansson – 1