P-18 / HP Kongelf
Back2024

231215 Hp Kongelf - Kviberg HK

Första halvlek börjar lite skakigt från Kungälvs sida med knackigt anfallsspel tillsammans med Kvibergs målvakt får tag på några bollar. Kungälv växer dock in i matchen och mot de sista tio minuterna av första halvlek springer man ifrån motståndaren och kommer upp i ledning 16-10 som i halvlek blir 18-14 till hemmalaget.

I början av andra halvlek får bortalaget en smakstart och går upp i 20 lika redan efter fem spelade minuter. Kungälv får inte tag i motståndarlaget och tillsammans med slarvigt anfallsspel så blir detta en ledning som Kviberg bibehåller tills sista minuten då Christian Savic gör 31 lika. Med ett starkt försvarsspel från Kungälv lyckas man stoppa bortalaget från att göra ett avgörande mål, men Kungälv hinner inte starta upp ett sista anfall och matchen slutar därmed 31-31.

Det man kan ta med sig till nästa match är den starka moral laget visar i andra halvlek när man lyckas jaga ikapp ett underläge på 4 mål.

Det som kan förbättras till nästa match är enstaka situationer i försvarsspelet där man lämnar varandra ensamma och låter Kviberg få fina man-man lägen som de utnyttjar. Nästa match är den 12 januari 20:30 hemma i idrottshallen mot gästande Café Lillan.

Mål i Kungälv: Wilmer Trädgårdh 9, Lukas Larsson 7, Alexander Anderberg 6, Jonathan Thorén 3, Gustav Martinsson 3, Christian Savic, Jonathan Pizarro, William Johannesson.