P-18 / HP Kongelf
Back2024

240112 HP Kongelf - Cafe Lillan HF

Ett toppmöte som bestod av ungdomlig entusiasm mot gamla rutinerade rävar. Vilka skulle vinna?? Vi börjar matchen på ett godkänt sätt och har ledningen med både 1–0 och 2–1 samt 8–7 efter 16 minuter. Detta trots att vi inte riktigt får till vår matchplan som vi vill. Därefter börjar matchen sätta sig och maskineriet i Lillan att röra på sig. Lillan gör 5 raka mål och det ser mörkare ut för oss. Den största skillnaden är att Lillan gör mål på sin lägen medan vi missar våra. Vid ställningen 10–15 och 24:38 på klockan tar vi time-out. Time-outen visar sig lyckad och vi kommer i kapp till 16–18 i paus.

Andra halvlek börjar vi starkt och kommer snabbt ifatt Lillan med 20–20 efter 33:11. Därefter rycker tyvärr Lillan ifrån igen och har 4 mål upp 10 minuter senare… Det innebär att vi i slutet av matchen får jaga hela tiden. Vi chansar lite men vi lyckas aldrig komma närmare än 2 mål ifrån. Ett för dagen toppat Lillan visade att rutin och erfarenhet betyder mycket i en sport som handboll. De lyckas med sin matchplan bättre än oss och vinner således rättvist. Slutresultatet skrev till 31–36.

Vi gör ingen dålig match utan vi hade vunnit mot många motståndare i serien om vi spelat på det här sättet. Dock var Café Lillan skickliga och utnyttjade sin rutin på bästa sätt. När de dessutom har vind i seglen och får till både avslut, domslut och studsar i sin favör är de svårslagna för de flesta lagen i Sverige.

Vi kan höja försvarsspelet och kontringsspelet något till matcherna framöver. Får vi till det ännu bättre kommer vi fortsatt att vara svårslagna.

Någon som utmärkte sig lite extra under matchen var Filip som hade en bra dag med några fina skott utifrån och ett stabilt försvarsspel.