P-18 / HP Kongelf
Back2024

231013 BK Heid - KHK HJ 2 28-31



Berätta om första halvlek.

Vi börjar första 10 minuterna av första halvlek med ett försvarsspel där vi inte riktigt har kommit igång. Vi släpper många breda lägen, inspel till linjen och mycket skott utanför som resulterar i mål bakåt. Först vid minut 14 tycker jag att vi börjar få koll på hur Heids anfallsspel fungerar och vi får en slags struktur på vårt försvar. Men man märker att vi har våra största brister i Heids skytte från både vänster 9 och mitt 9. Anfallsmässigt tycker jag att vi gör ett bra jobb när vi värderar våra lägen och följer de spelstarter vi har. När vi väl kommer i fart lyckas vi även få koll på Heids höga försvarspel och på så sätt kunna utmana en mot en. I slutet på första halvlek lyckas vi dra ifrån Heid med 5 bollar och mycket tack vare Walle i mål som står för ett flertal räddningar.

Berätta om andra halvlek.

Vi inleder andra halvlek bakåt med några enkla misstag som rör vårt samarbete två och två, vilket gör att Heid kan kvittera. Heid lyckas däremot aldrig riktigt komma ikapp oss i siffrorna och tack vare att Heid drar på sig två separata tvåminutersutvisningar så kan vi ytligare utöka vår ledning. Vi har fortfarande mycket problem bakåt med Heids skytte men vi får ändå någorlunda bättre stopp på det i andra halvlek i jämförelse med första. Anfallet upplevde jag som lite osäkert till en början av första halvlek där vi förlitade oss för mycket på att en spelare skulle sätta igång något. Men under matchens gång förbättrades detta och jag tycker att vi fick en tydligare struktur i det stora hela.

Något att ta med sig till nästa match?

Till nästa match tycker jag att vi ska ta med oss vårt anfallsspel med en vilja att göra mål men i detta att också involvera våra kanter mer. Vi bör även ta med en bättre kommunikation i vårt försvarsspel för att varje spelar ska kunna ha koll på sin uppgift.

Spelare som utmärkte sig under matchen:

Jag tycker att det finns flera spelare som borde lyftas fram från denna matchen som bland annat Christian Savic insats framåt där han tar för sig när spelet inte finner någon riktigt start. Men också Walle i kassen som gör en grym match med 30% i räddningar. Samt Rasmus Svensson som trots högerhänt höger 9 lyckas dundra in 7 mål framåt. Men också en stor eloge till Hugo Arvidsson som trots sin ringa ålder tar för sig och gör en bra insats både på mitt 9 och mitt 6.

Matchens Spelare + mål: Christian Savic 3 Jonathan Thorén 3 Kevin Wingård 5 Adam Ekström 1 (MV) Waldemar Brandin Ludl Rasmus Svensson 7 Albin Arpfjord Kohn Anders Björklund 9 Hugo Arvidsson 1 Gustav Martinsson 1 Ludvig Berntsson 1

Skribent: Anders Björklund

Kolla in highlights från matchen #instagram


Md ezgif.com split
Se alla vår partners >>
Md hbl live small
Md khksolidsport
Se matcher via Solidsport
Md profixio
Md atg jpg
Md centrala 1
SHE CENTRALA PARTNERS
Md nya bohus cup 2024
Md s kra small
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub