P-18 / HP Kongelf
Back2024

231022 KHK HJ1 - Alingsås HK

Berätta om första halvlek. Hur upplevde du den?

Matchen startar jämnt med 4–4 efter 7 min. Vi startar matchen med ett 3–3 försvar vilket till en början fungerar bra. Vi har större problem i anfallsspelet och Alingsås visar att de är ett mycket kompetent lag och straffar oss hårt vid tekniska fel och räddningar. Alingsås börjar så småningom också lösa 3–3 försvaret på ett bättre sätt samtidigt som vår kommunikation och spelförståelse brister. Vi väljer då att gå ner i ett 6–0 försvar även om halvleken igenom framför allt speglas av att anfallsspelet som har mer att önska samtidigt som Alingsås visar upp ett metodiskt och smart försvarsspel. Försvarsspelet bereder vägen för snabba kontringar som straffar oss hårt. Resultatet i halvlek var 11–21.

Berätta om andra halvlek. Hur upplevde du den?

Andra halvlek är relativt jämn där Alingsås för det mesta kontrollerar matchen på liknande sätt som i första halvlek. De drar ifrån ytterligare i början av halvleken och vi knaprar in lite, de drar ifrån och försöker knapra in. Totalt slutar halvleken 16–19 och slutresultatet skrivs till 27–40.

Något att ta med sig till nästa match?

Kul att se att 3–3 försvaret ändå fungerar helt okej även mot duktigare motstånd. Det är ett energikrävande försvar där varje spelares insats är betydelsefull.

Något att göra bättre till nästa match?

Vi möter smarta och drivna handbollsspelare och det är något vi behöver förstå och ta lärdom av. Vi behöver agera smartare i flera situationer och inte alltid gör som man alltid har gjort i både avslut och anfallsmönster.

Fanns det något/någon som utmärkte sig extra under matchen? Berätta.

Pizarro och JTs samarbeten är ofta bra och kul att det fungerar även mot bättre motstånd. Samarbeten två och två kan leda till enkla mål och något för övriga att tänka på till framöver.

Spelarna i KHK som deltog: (namn på alla spelare + antal gjorda mål.)

Kalle 4, Savic 5, JT 3, Kewin 3, Pizarro 7, Albin A, Basse 2, Felix B, Benji 1, Gustav 1, Hugo G 1, Axel 0