P-18 / HP Kongelf
Back2024

231006 HP Kongelf - HK Varberg 09 39-21

Berätta om första halvlek. Hur upplevde du den?

Jag tycker att handbollen vi spelade under första halvleken är den bäst vi spelar denna säsongen då vi inleder väldigt starkt. Vi vinner första halvlek med 19-7 efter ett starkt kollektiv i försvaret och ett effektivt kontringsspel lyckas vi springer över motståndet. I mitten av första halvlek har vi även enstaka period där vi gör 9 mål i rad utan att släppa in ett enda mål.

Berätta om andra halvlek. Hur upplevde du den?

Andra halvleken var även lyckad då vi vann med 20-14. I andra halvleken kändes det lite som vi gick ner oss lite efter en bekväm första halvlek. Vi börjar slarva lite offensivt och defensivt vilket tillåter motståndarna att göra några enkla mål. Offensivt är vi dock fortfarande väldigt starka i andra halvlek där många av målen kommer från ett uppställt anfall.

Något att ta med sig till nästa match?

Jag tycker att sättet vi spelade på under första halvlek är något vi ska försöka ta med oss till varje match den här säsongen. Vi hade knappt några tekniska och kontringsspelet var väldigt bra samt det uppställda. Framförallt vill jag lyfta fram försvarspelet där vi verkligen jobbade tillsammans och kämpade för varandra. Vi hade flera perioder under matchen då motståndarna hade stora problem att hitta mållägen.

Något att göra bättre till nästa match?

Första halvlek var i princip perfekt så där har jag inget att klaga på. Men i andra halvlek känns det som sagt att vi går ner oss lite, slarvar för mycket och ger iväg enkla mål. Sen kontrade vi väldigt mycket i matchen, vilket är bra, men det gäller att välja rätt lägen så att vi inte ger iväg bollen för ofta.

Fanns det något/någon som utmärkte sig extra under matchen? Berätta.

Jag tyckte att hela laget spelade på en väldigt hög nivå, men jag skulle definitivt vilja lyfta fram David Larsson som gjorde en väldigt fin match bakåt. Därefter vill jag även lyfta fram Hugo Ahlstrom som gjorde en väldigt imponerande debut som definitivt kommer stärka oss under säsongen gång.